Kas britid oskavad märgata erinevust Ameerika ja Kanada inglise keele vahel?


Vastus 1:

Räägitud inglise keele osas sõltub see aktsendist. Mõned neist on nii sarnased, et neid on raske eristada - isegi nende jaoks, kes on sündinud USA-s või Kanadas. Nad on piisavalt sarnased, et mõned neist on rühmitatud Põhja-Ameerika inglise keelde - Vikipeediasse.

Olin hiljuti Suurbritannias ja üks inimene arvas, et olen Kanadalane, kuni ütlesin, kust ma pärit olen.

Ma elan põhjas, järvede ääres ja räägin Põhja-Ameerika sisemaa inglise keelt - Vikipeediat. Kui mul oleks tugev lõunapoolne või mõni muu silmatorkavam aktsent, oleks olnud ilmsem, et ma pärit USA-st, kuid Clevelandi ja Toronto aktsendi erinevused oleksid üsna väikesed.


Vastus 2:

Tõenäoliselt peate silmas "rääkinud inglise keelt" ja see britt ei saa enamasti lahku minna sellest, kas kõnealune kanadalane kasutab "ou" heli, näiteks "aboot" asemel seda "oo" heli, ja ma pole kindel, kui levinud see on. Mida kaugemale põhja poole USA-s jõuate, kõlavad aktsendid kõvasti erinevalt sellest, mida peetakse USA peamisteks aktsentideks. Kas olete Fargot jälginud?

Olen "Trailer Park Boys" fänn, mis asub NE Kanadas ja enamasti ei saa te neile konkreetset "kanadalast" kinnitada, kui nad just ei ütle.

Vabandust Kanadast, ma mõtlen, et pole kahju. Ma olen ikkagi su sõber ...


Vastus 3:

Tavaliselt saan, kui kuulan mõnda aega, ehkki tavaliselt paneb mind ainult järk-järgult aru saama, et inimene, keda kuulan, on pigem Kanada kui ameeriklane.

Ma ütlen “pigem Kanada kui ameerika”, kuna kanadalaste suhtes on nii palju ameeriklasi, et kõige esimene instinkt on alati see, et kuulatav inimene on ameeriklane, ma ei mõtle kunagi “Oh! kanadalane ”. "Alglaadimise" asi on natuke järele andmine, kuigi ma pole kindel, kas selle häälduse kasutamisel saab usaldada kõiki kanadalasi.

Isegi ilma "alglaadimise" asjata saan ma nendel päevadel pärast aastatepikkust praktikat enamasti aru!


Vastus 4:

Tavaliselt saan, kui kuulan mõnda aega, ehkki tavaliselt paneb mind ainult järk-järgult aru saama, et inimene, keda kuulan, on pigem Kanada kui ameeriklane.

Ma ütlen “pigem Kanada kui ameerika”, kuna kanadalaste suhtes on nii palju ameeriklasi, et kõige esimene instinkt on alati see, et kuulatav inimene on ameeriklane, ma ei mõtle kunagi “Oh! kanadalane ”. "Alglaadimise" asi on natuke järele andmine, kuigi ma pole kindel, kas selle häälduse kasutamisel saab usaldada kõiki kanadalasi.

Isegi ilma "alglaadimise" asjata saan ma nendel päevadel pärast aastatepikkust praktikat enamasti aru!